Kerkgebouw

 

Ons gezin heeft een prachtig huis! Onze kerk. Als u vanuit de binnenstad over de Haaksbergerstraat loopt (of rijdt) en u kijkt dan niet naar het mooie nieuwe ziekenhuis, maar juist de andere kant op, dan ziet u naast Beversport ons mooie kerkgebouw, iets naar achter. Dit gebouw is al heel oud. In 1910 werd het geopend, als tweede gereformeerde kerk in Enschede. In de loop der jaren is er natuurlijk wel een en ander gemoderniseerd. 

Als u een lid van onze gemeente vraagt de ogen te sluiten en een paar dingen te noemen die kenmerkend zijn voor het gebouw, zult u bijna zeker de tekst boven de kansel horen, daar kijken wij immers elke kerkdienst tegen aan, dus elke zuiderling kent die tekst uit z’n hoofd: Dient den Heere met blijdschap. Maar ook het doopvont en de oude kanselbijbel zijn onlosmakelijk met het gebouw verbonden.

Aan de achterkant van het kerkgebouw zijn in de jaren zeventig van de vorige eeuw twee vergaderzalen en een keuken gebouwd. Wij noemen dit gedeelte de Zuydwijck. Op dit moment is de Zuydwijck eigenlijk alweer aan vernieuwing toe, daar zijn we dan ook druk voor aan het sparen!

Tijdens de Open monumentendag in 2005 is er een folder gemaakt waar u veel meer details over het kerkgebouw kunt lezen. Bent u daarin geïnteresseerd dan kunt u hier klikken (pdf050908_OpenMonumentendag.pdf )